onsdag 23. januar 2013

Av Elisabeth

Sirkelen


Sirkelen er skrevet av Mats Strandberg og Sara B. Elfgren, og har handling i en liten svensk by som heter Engelsfors. En natt da månen er farget rød, føres seks jenter i 17 årsalderen mot en tom folkepark i byen, og mystiske ting begynner å skje.
Disse jentene er ulike av personlighet og har ingen ting til felles, bortsett fra å gå på samme skole. Men etter dette første nattlige møte, må de begynne å samarbeide, i tillegg til at kjennskapet dem imellom skal holdes hemmelig. Etter to drap må gjengen finne ut hvem som står bak. Men en ting er sikkert, uten hverandre (sirkelen), kommer de ikke til å overleve.




Boka bruker mye tid på introdusere jentene og familiene deres, og vi skjønner fort at jentene har evner og egenskaper som ikke er normale for en vanlig 17-åring. Den ene jenta kan for eksempel styre andre mennesker med tankekraft. Endelig har hun sjansen til å hevne årevis med mobbing, og hun blir den mest populære jenta på skolen, på godt og vondt.

Sirkelen er en Fantasy bok, men samtidig har den mange realistiske trekk, som gjør at boka fint kan leses av de som ikke normalt trekkes mot denne sjangeren. Selv om boka er på over 500 sider, er den spennende og drivende, en skikkelig pageturner av en ungdomsbok.

Dette er første bok i en triologi, hvor bok to (Ild) også er utkommet. Siste bok kommer i 2014.