torsdag 20. oktober 2016

En sjøens helt av Jon Michelet

Dette er en bokserie som skal bli på seks bøker. Her møter vi den unge sjømannen Halvor Skramstad, som reiser ut i krigen i 1939. Serien følger ham fram til 1945. I løpet av denne tiden forandres livet hans fullstendig. Han er bare 18 år da han reiser ut.
Dette er tykke bøker som kan virke vanskelige. De er ikke så kompliserte som det kan se ut som. Språket er godt og lett forståelig, og det er lett å leve seg inn i handlingen. Karakterene i fortellingen er skildret på en god måte som nesten gir leseren en følelse av å kjenne dem. Forfatteren bruker mye humor. På innerpermen av boka er det laget et kart over ruten Halvor følger. Dette forsterker følelsen av å være med i fortellingen.
Siden hovedpersonen er så ung, er det lett for oss å identifisere oss med ham. Dette til tross for at han har måttet bli voksen fort.
Det brukes mange sjøfartsuttrykk i fortellingen, men det er ikke viktig å kunne disse. Det er naturlig at de er der, siden handlingen foregår på et skip. Men det viktigste er å få tak i handlingen, og den er ryddig nok.
Er man glad i god litteratur, er denne serien å anbefale. Det er selvfølgelig et pluss dersom man er interessert i krigshistorie.

Skrevet av Kristin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar